VÄLLKOMMEN PÅ MIN WEBBS

                                                                            

 

 

 

Jag heter Anita Fundin och har en liten uppfödning av Bichon Havanais och bor med min man Ove i Östervåla som ligger 5 mil nordväst om Uppsala i Uppland Jag bedriver min uppfödning i hemmiljö detta för att hundarna ska få en bra och trivsam tillvaro i och med att det är våra små ögonstenar .,  mina två barn är utflugna, Maria och Petri, så hundarna har blivit våra barn. Dom får vara med oss och leva med oss som barn gör, det har gjord dom till lugna och harmoniska individer. 

Utöver alla Havanaiser så  har vi en liten maskot, Melissa, hon är en blandning mellan Maltes och Yorkshireterrier/Papillon Melissa har ett underbart temperament och är samtidigt ett litet busfrö som får många besökare att skratta.

Havanaisen är en helt härlig och underbar familjehund den vill alltid vara till lags för sin flockledare. Jag började ned uppfödning 1987 då med S:t Bernhards hund, dessa är stora och härliga nallebjörnar och därifrån kommer kennelnamnet Bamse`s. Därefter fortsatte jag med lång hårs dvärg Taxar men kände ganska snart att det var inte min ras p.g.a. krav på viltspår för att kunna meritera hundarna på utställningar, jag har tyvärr svårt ta mig fram i skogen därför kände jag att det inte gick att fortsätta med taxarna. I och med att det är utställningar som är min stora hobby var jag intresserad av att ha en ras där inte viltspår är obligatoriskt. 

Den första Havanaisen skaffade jag tillsammans med min dotter Maria, Frisette`s Baccus, 1998. Baccus är en helt underbar och väldigt speciell kille, han är SUCH NUCH och har godkänt anlag på viltspår . När Maria hösten 2000 flyttade till eget blev det ett lätt beslut att födda upp enbart Havanaiser.

Jag har år 2007 köpt in en liten spets av lite mer ovanlig och liten ras Volpino Italiano, jag kommer även föda upp detta ras i en liten skala.

Mitt mål är att föda upp friska och sunda hundar och om det går bra i utställnings ringen så blir det som en fjäder i hatten.